Geçen sene, Aralık 2011 COUNTDOWN JAPONYA'ya katılan (*admin not: CNBLUE, Countdown Japan festivaline katılan ilk yabancı grup olmuştu) 4 kişilik Koreli grup CNBLUE, Saitama Super Arena’da 9 konserlik ilk turlarını tamamladı. İzlediğim konser, cumartesi performansıydı; kendilerini geliştirmelerine resmen hayran kaldım.
Geçen sene gördüğüm Yoyogi 1. Kapalı Spor Salonu konserinde, konser tamamen rock ağırlıklı olmasıyla dopdoluyken; sahnedeki insanların bir rock grubu mu yoksa idol mü olduklarından emin değilmiş; hangisi oldukları konusunda şüpheliymiş gibi hissettirmişti. Ama birkaç gün önce gördüğüm canlı performansta, böyle bir şey hiç yoktu.
Kendilerinin "rock grubu" olmasının farkındalığını ve özgüvenini hissettirdiler, bu seslerinin inandırıcılığıyla alakalı... Her şeyden öte, dinlettikleri her seste, özgürlüklerinin daha da arttığını hissettim.
Yakın zamanda yayınlanan ilk büyük Japonca albümleri “Code Name Blue” ile Oricon Haftalık Müzik Listesi’nde 1 numaraya ulaştılar. Pop ve rock türleri yönünde yaptığı değişimlerle iddiasını gösteren bu zengin ve önemli albüm, canlı performanslarda daha da ön plana çıkan şarkılarla dolu.
Böylece etkisi arttığı gibi, ilk şarkıları da çok geniş bir ifade çeşidiyle daha güçlüydü. Şüphesiz enerji ve popülaritesiyle kocaman arenaya liderlik ettikleri güçlü yol, kendi başına kuşkusuz büyük bir gösteriydi.
Bu yıl çok fazla bireysel etkinlik yapmaları sebebiyle müzik kariyerlerinde bir sınırlama olsa da, böyle bir durum onların bir grup olarak yeni bir sürece girmelerine izin vererek aralarındaki bağı güçlendirmiş gibi gözüküyordu. Bu turdaki en iyi performanslarına şahit olduğumu düşünüyorum.
(Nakamura)
*Blogdan yazı çıkarmak ve alıntı yapmak yasaktır.
Kaynak/English trans. by: @cnbluetheband
Çeviri: @CNBuSrang @TurkishBoice
Düzenleme: Depps1004 & cage208 @TurkishBoice
0 yorum:
Yorum Gönder