İMZA KAMPANYASI

Yonghwa Kyunghee Üniversitesi Davası İle İlgili Kişisel Açıklamasını Yayınladı


CNBLUE'dan Jung Yonghwa Instagram hesabından, soruşturma geçirdiği Kyunghee Üniversitesi davası hakkındaki haberlere yönelik bir açıklama yaptı. 2 Mart'ta birçok medya kanalı Seul Metropol Polis ofisinin soruşturmasını tamamladığını ve Profesör Lee, Yonghwa, şarkıcı Jo Gyu Man, müteahhit Kim ve diğer iki kişinin Seul Savcılık ofisinde ifade verdiği haberini yaptı.

Polis Yonghwa, Jo Gyu Man ve müteahhit Kim'in Kyunghee Üniversitesi doktora mülakatlarına katılmadan okula kayıt oluşları hakkındaki soruşturmasını tamamladı. Haberlere göre Profesör Lee ismi geçen öğrenciler için önceden sınav sonucu hazırlamaktan sorumlu tutuldu. 5 Mart'ta zorunlu askerlik görevine başlayacak olan Yonghwa Instagram hesabından bir açıklama yaptı.

"Merhaba ben Jung Yonghwa.
Şimdi her şey aydınlandı, her gün sıkıntıyla geçen zamanlarla doluydu. Sessiz kalmayı seçme nedenim ve bu konu hakkında konuşmayışım davanın hala soruşturma sürecinde olmasından kaynaklanıyordu ve böyle bir durumda konuşmanın benim açımdan doğru olmayacağını düşündüm. Daha önceki özür yazımda belirttiğim gibi ne olursa olsun bir kural ihlali söz konusu ise içtenlikle sorumluluk almam gerektiğini düşünüyorum ve hatamı kabul ediyorum.

Ancak dava ile ilgili ortalıkta dolaşan birçok yanlış anlaşılma hakkında konuşmak istiyorum. Dava Kyunghee Üniversitesi Uygulamalı Sanatlar (Uygulamalı Müzik) bölümü doktora programına giriş süreci hakkındaydı. Uygulamalı sanatlar alanında ilgim vardı ve bu alanda bir doktora derecem olsun istiyordum. Bir profesör adayların artistik yeteneklerini ve kapasitelerini inceleyebileceği bir portföy istedi ve mülakat süreci profesörün kendi takdiri doğrultusunda ilerledi.

Kabul edilişimden önce profesör ile çalışma odamda buluştum ve üzerinde çalıştığım şarkıları, hali hazırda yayınladığım şarkıları göstererek gelecek planlarımı anlattım. Normal bir kabul sürecinden geçmediğimi ve profesörün seçtiği doğrultuda mülakatın yapılabileceğini düşünüp araştırmadığım için hatalı olduğumu kabul ediyorum.

Ancak lisans üstü eğitime hiçbir ilgim olmamasına rağmen sadece askere gitme sürecimi ertelemek için doktora programına girmeyi seçtiğime dair haberler kesinlikle yalandır. Kore Cumhuriyeti'nin bir vatandaşı ve Koreli bir erkek olarak ülkeme olan görevi yerine getirmem gerektiğine inanıyorum ve birçok röportajımda askere gidişim hakkında konuştum. Uygulamalı Sanatlar doktora programında asıl çalışma alanım müzikti ve özellikle jazz müziğe odaklandığım bir alandı. Doktora programına bir sanatçı olarak yürüdüğüm yolda daha çok şey öğrenmek istediğim için katılmak istedim.

Etrafta askerlikten kaçtığımı söyleyen insanlar var. Kesinlikle kaçmıyorum. Askeriye hiçbir zaman birilerinin kaçmak istediği bir yer değildir. Bir vatandaşlık görevidir ve ben her zaman bu görevi layıkıyla yerine getirmem gerektiğine inandım. Şimdi askere gitmenin doğru bir karar olduğunu düşündüm böylelikle hareketlerim hakkında düşünmek için daha çok zamanım olacak. 

Açıkçası bu kimin suçu ya da kimi suçlamalıyız diye düşünmenin önemli olduğunu düşünmüyorum. Benim de hatalı olduğum noktalar var ve bu davranışlarım için kesinlikle özür diliyorum. Davranışlarımdan ötürü derinden pişmanlık duyuyor ve bir daha böyle bir hata yapmamak adına elimden geleni yapacağıma söz veriyorum. Ayrıca benim yüzümden zarar gören ünlülerden de özür dilemek istiyorum.

Polis soruşturmasının kalanında da işbirliği içinde olacak ve doğrudan uzak abartılı suçlamalara tepkimi koyacağım. Tekrar özürlerimi sunuyorum.

Son olarak içtenlikle gazetecilere, ne olursa olsun gerçek olmayan hassas ya da çarpıtılmış haberler yapmaktan uzak kalmalarını rica ediyorum."


*Bu yazının tüm hakları turkishboice.com'a aittir. Siteden yazı çıkarmak veya alıntı yapmak kesinlikle yasaktır!*

Kaynak: allkpop, soompi
Çeviri: unDineee

0 yorum:

Yorum Gönder